Over VakantieStudioGrou

 

Een toplocatie aan het water in het hart van Friesland, zo kun je mijn vakantiestudio in Grou wel omschrijven. 

Ik ben Jacqueline en ik richtte 12 jaar geleden VakantieStudioGrou op. Ik woon zelf aan het water in Grou, een van de topplekken van Grou én Friesland. Grou wordt veel bezocht door toeristen. Dat is niet zo gek, want Grou is een ontzettend mooie plek om heerlijk te ontspannen. Het ligt centraal in Friesland en je kunt je per boot, fiets, auto of kano verplaatsen. Ook is Grou met het openbaar vervoer uitstekend te bereiken.

 

Van eigen huis naar vakantie studio in Grou

Er was alleen wel een probleem: 12 jaar geleden waren er nog niet voldoende accommodaties voor toeristen om te verblijven. Daar besloot ik wat aan te doen; ik had zo’n 700 m2 grond aan het water, dus breidde ik het achterste gedeelte van mijn eigen huis uit met een vakantiestudio. Uiteindelijk heb ik twee extra accommodaties toegevoegd: een vakantiekamer en blokhut. De vakantiekamer bevindt zich boven de studio en de blokhut is gelegen aan het water.

 

Lekker loungen bij VakantieStudioGrou

Naast VakantieStudioGrou ben ik interieurstyliste en etaleur. Daarom doe ik het interieur zelf. Hier besteed ik veel tijd aan. Als gasten binnenkomen, kunnen ze meteen zien dat ik creatief ben en oog heb voor detail. Zo heb ik overal leuke loungehoekjes en loungestoelen neergezet, zowel aan als op het water. In de zonovergoten tuin van de VakantieStudioGrou heb ik een gemeenschappelijke patio gemaakt, waar mijn gasten kunnen ontspannen, koken en barbecueën. In de tuin mogen gasten ook vissen.

 

Activiteiten rondom VakantieStudioGrou

Als je vakantie wilt vieren in Friesland, dan zit je bij VakantieStudioGrou op een ideale locatie. De accommodaties liggen naast een haven, dus een bootje of kano varen is geen probleem. Op loopafstand kun je een strandje, leuke winkels en gezellige restaurants bezoeken. En je zit dichtbij grote steden zoals Leeuwarden en Sneek. Houd je liever van natuur? Dan ben je met de boot, kano of fiets zo in het prachtige natuurgebied van Eernewoude.

 

Lekker lokaal biertje bij aankomst

Drie jaar geleden kreeg ik het idee om gasten van VakantieStudioGrou een welkomstdrankje te geven bij aankomst. In samenwerking met een lokale bierbrouwer heb ik een weizen biertje geproduceerd. Het heeft de naam Zonnig Grou Bier gekregen. Dit biertje is exclusief voor de vakantie studio in Grou. Het biertje is fris en heeft veel smaak. Het zit in een mooi blauw flesje en kan in een bijpassend glas geschonken worden. Het biertje vind je bij aankomst in de koelkast op je accommodatie. Heerlijk koud, zoals het hoort!

Vakantiestudio met terras

studio-sectie

 

De vakantiestudio vind je op de begane grond. Het is geschikt voor twee personen. Deze ruime studio heeft een eigen keuken, douche en apart toilet en een privéterras aan het water. Ideaal voor een vakantie of weekendje weg in het mooie Friesland.

 

Vakantiekamer met balkon

balkonkamer-sectie

 

De tweepersoons vakantiekamer vind je op de eerste verdieping. De vakantiekamer heeft een eigen badkamer, een eigen ingang via de buitentrap en een balkon met geweldig uitzicht over het Pikmeer. Een unieke vakantie of weekendje weg vind je hier in Friesland!

 

Blokhut aan het water

blokhut-sectie

 

De blokhut (Tiny House) is geschikt voor twee personen en staat aan het water. De sfeervolle blokhut heeft een privéterras, een eigen badkamer, een apart toilet en meer. Zowel in de zomer als de winter is deze blokhut ideaal voor een vakantie of weekendje weg. 

 

 

Direct persoonlijk contact

Bel:+31(0)6 2204 8102